Sångpedagog – Ing-Mari Janzon

Ing-Mari Janzon, sångpedagog, sångerska, författare och röstcoach, Resonans

Sångpedagog - Ing-Mari JanzonSångpedagog Ing-Mari Janzon driver företaget Resonans sedan 2004 och är uppskattad för sitt mångfacetterade och skapande arbete som frilansande sångerska, röstcoach, workshopledare och föreläsare. Ing-Mari Janzons verksamhet utgår från Varberg, men hon har hela Sverige som arbetsfält. Ing-Mari Janzon har även en musikdirektörexamen, en magisterexamen i didaktik och organist- och kyrkokantorsexamen. Hon har en pedagogisk skicklighet och har skrivit flera böcker som bland annat används i undervisning på gymnasieskolor, kulturskolor samt i ämnesdidaktik  på folk- och musikhögskolor.

Utbildningar

Nya musikstilar, sång och klangideal skapar behov av kunskap om hur rösten kan användas. För att bemöta dessa krav har Ing-Mari utbildat sig inom CVT-metoden, Complete Vocal Technique. Denna metod för att använda sångrösten inom alla sångstilar, från rock till klassisk musik.

Ing-Mari har specialistkompetens inom retorik med fokus på rösten och kroppsspråket. Två viktiga kommunikationsmedel som har stor betydelse för hur andra uppfattar oss. Det är inte bara Vad vi säger utan Hur, med vilken röstklang, tonfall, dynamik och artikulation. Vi kommunicerar också genom vårt kroppsspråk. Gester, mimik, blick, hållning och klädkod förmedlar en mängd information på bråkdelen av en sekund.  Vi har stor nytta av ett medvetet kroppsspråk och en röst som uttrycker det vi vill säga, i såväl arbetslivet som i möten med andra.

Uppdragsgivare

Några exempel på nuvarande och tidigare uppdragsgivare, är: Länsmusiken i Kalmar län, Praktikertjänst, Mälarsjukhuset i Sörmland, Eskilstuna Energi och Miljö, Sensus studieförbund, Sveriges Körförbund, Lunds Universitet, Volvo Construction Equipment, Körcentrum Syd, Svenska sång- och talpedagogförbundet, Linköpings- Strängnäs- och Luleå stift, Eskilstuna- och Flens kommun, UngiKör, Kyrkosångsförbundet, Kolhusteatern i Hällefors, Scenknutens teater-förening, Studiefrämjandet samt kultur-, folk- och musikhögskolor med flera.

Ing-Mari Janzon har gett fristående kurser inom till exempel ledarskap, koreografi, master class i sång och entreprenöriellt lärande.

Inom körsång har hon skapat ett arbetssätt för att utveckla körsångens musikaliska och sceniska uttryck. Hon är en uppskattad workshopledare med uppdragsgivare från Piteå till Malmö.

Ing-Mari Janzon har skrivit flera böcker: Körlek, Öva Sång, Scenisk kör och Skapande kör.      2014 tilldelades hon Landstinget Sörmlands kulturstipendium. Hon har också skrivit en uppsats i didaktik – ”En plats för dig – om att stimulera muntlig fram-ställning och språkutveckling hos nyanlända gymnasielever med musik som metod”.

När du anlitar Ing-Mari möts du av en entusiastisk och positiv person som har en gedigen kunskap och erfarenhet  när det gäller retorik och röstcoachning.

 Kontaktuppgifter till Ing-Mari Janzon

3 tankar kring ”Sångpedagog – Ing-Mari Janzon

  1. Pingback: Eva Albäck, Akupunktör - Firma UnoFirma Uno

  2. Pingback: Pia Boson, Kommunikationsstrateg - Firma UnoFirma Uno

  3. Pingback: Sök specialistkompetens snabbt genom Seniorkonsult Direkt | Bosons Byrå

Kommentarer är stängda.