Relationsterapeut – Eva Berlander

Eva Berlander, relationsterapeut, föreläsare, författare och utbildare,  Svenska Imagoinstitutet

Relationsterapeut Eva BerlanderEva Berlander grundade Svenska Imago-institutet, ett utbildningscentrum med det långsiktiga  målet att skapa en bättre värld, genom en individ, ett par i taget. 

Genom linsen av Interpersonell neurobiologi (IPNB), arbetar hon med Mental träning, Imago relationsterapi och Mindfulness med målet att skapa kärleksfulla relationer i vårt samhälle.

Syftet är att inspirera människor till att se på till synes hopplösa konflikter och problem ur perspektivet: ”Så spännande!” Konflikter och svårigheter bär ofta med sig möjligheten till utveckling och är nyckeln till förändring. Ett bra alternativ till traditionell familjerådgivning. De lär dig att se sambandet mellan neurobiologi, kommunikation, konflikter och kärlek.

Att ”Hurra för konflikter” 

Att leva i en svår relation kan vara oerhört smärtsamt. När Eva uppmuntrar oss att hurra för konflikter tar hon inte bort det allvarliga i att ha det svårt tillsammans. Hon vill entusiasmera till att lugna nervsystemet och uppmuntra oss att se det som gör ”ont” från ett nytt perspektiv. Arbetet grundar sig på vetenskap och forskning inom området mänskliga relationer. För att uppleva hälsa, välmående och glädje behöver vi vara uppmärksamma på vad som fungerar och vad som inte fungerar i våra relationer. Vi behöver förstå vad vi kan göra för skapa den integrering i vårt eget nervsystem som leder till harmoni och balans.

Att ”Gå över bron”

Genom att bland annat lära ut en integrerande dialog; ”Att gå över bron”, som bygger på närvaro, intoning, empati och inlevelse i den andra personens värld (och i vår egen), hjälper hon människor att hitta tillbaka till känslan av att vara livs levande – både tillsammans och var och en för sig. Detta oavsett om relationen kommer att fortsätta på det sätt som den tidigare varit.

Eva har genom sina snart 30 år som terapeut och utbildare mött tusentals individer och par genom hennes workshops, föreläsningar och online-utbildningar. Hon har även haft den stora förmånen att ”få sitta på första parkett” med över 800 par. Idag utbildar Svenska Imagoinstitutet även psykologer och psykoterapeuter i konsten att integrera neurobiologi med terapi. Detta med tydlig inriktning på arbetet med par.

Svenska Imagoinstitutet har en podcast: Evas relationspodd och en Youtubekanal, Eva Berlanders Youtubekanal.

Eva Berlander har skrivit böckerna,  ”Att leva istället för att överleva”, ”You can make it happen” och ”You´re tearing us apart”. Den senare boktiteln finns också på svenska, ”Du förstör vår relation – 20 sätt att förstöra en relation – och strategierna för hur ni kan reparera den”.

När du anlitar Eva Berlander möter du en varm och kunnig terapeut och föreläsare som med sin totala närvaro och gedigna kunskap, skapar trygghet, hopp, skratt och medvetenhet. Hon lär dig att lyssna, bli hörd och skapa kärleksfulla relationer. Kunskap, vänlighet, nyfikenhet och medveten närvaro är nycklarna i hennes arbete.

Kontaktuppgifter till Eva Berlander.