Översättare – Elisabet Flodin

Elisabet Flodin, översättare, Franska översättningar 

ÖversättareÖversättare Elisabet Flodin driver företaget Franska översättningar och har specialiserat sig på att översätta facktext från franska och engelska till svenska. Elisabet Flodin har mer än 30 års erfarenhet som översättare. Hon har översättarexamen från Stockholms universitet samt utbildning i copywriting och litterär översättning och redaktörsarbete.

 

Översättare Elisabet Flodins uppdragsgivare är flera av Sveriges största översättningsbyråer, ett antal advokatbyråer, Europeiska kommissionen, Europaparlamentet och Europeiska investeringsbanken.

Elisabet översätter från franska och engelska till svenska för näringslivet. Materialet innefattar bland annat personaltidningar, kundtidningar, reklam, ekonomi- och finansskrifter, årsredovisningar och juridiska texter. Hon översätter också regelbundet för flera EU-institutioner.

När du anlitar Elisabet möts du av en person som har kompetens utöver det vanliga när det gäller textförståelse samt förståelse för i vilken kontext den översatta texten ska användas. Hon är van att hantera en vid variation av textinnehåll och också duktig på att arbeta under tidspress.

Elisabet har varit medlem i Sveriges facköversättarförening (SFÖ) sedan den startades och är också medlem i Franska handelskammaren och i Översättarcentrum. Hon bildade Swedish Translators´Guild tillsammans med kollegor för att kunna lämna gemensamma anbud på översättningar till EU-institutionerna.

Elisabet skriver också noveller som finns att läsa i böckerna ”Över en fika”,  ”Om ett lejon”, ”Över en fika i Svea Rike” och ”Över en regnbågsfika”. Samtliga utgivna av Ariton Förlag . Hon har även varit med och översatt ”The Economist” ”Världen 2017” , ”Världen 2018” och ”Världen 2019” för den svenska marknaden som ges ut av Dagens Industri.

Kontaktuppgifter till Elisabet Flodin

1 tanke kring ”Översättare – Elisabet Flodin

  1. Pingback: Sök specialistkompetens snabbt genom Seniorkonsult Direkt | Bosons Byrå

Kommentarer är stängda.