Ekonomi- och finansanalytiker – Pekka Kääntä

Pekka Kääntä, ekonomi- och finansanalytiker

Ekonomi- och finansanalytiker Pekka KääntäPekka Kääntä har en mycket bred erfarenhet när det gäller att bevaka svenska- och internationella konjunktur- och finansfrågor. Under mer än 25 år har han, ur lite olika perspektiv, följt och analyserat det som sker i vår omvärld.

I grunden är Pekka Kääntä konjukturanalytiker med tio års erfarenhet som analytiker och metodutvecklare på Konjunkturinstitutet. Sedan 2000-talet arbetar han både som skribent och mer direkt med investeringar på den finansiella marknaden.

Pekka Kääntä har bland annat arbetat som redaktör för konjunktur och politik på veckomagasinet Affärsvärlden och som krönikör och bloggare på Veckans Affärer. Praktiskt har Pekka arbetat med flera olika typer av finansiella investeringar, både som hedgefondsförvaltare och som strateg på Länsförsäkringar fonder.

Idag arbetar Pekka Kääntä som fristående analytiker/skribent med uppdrag för bland annat ekonomisajten placera.se och han har skrivit en uppmärksammad rapport åt Svensk Byggtjänst om möjliga vägar att finansiera en upprustning av miljonprogrammets bostäder.

Pekka Kääntä kan, med sin breda kompetens inom ekonomi och finans, bidra med initierade föreläsningar och texter kring aktuella ekonomiska frågeställningar. Han erbjuder också rådgivning kring finansiella investeringar och gör omvärldsanalyser som exempelvis kan användas som underlag vid etableringar. Han gör också kortare utredningar av mer specifik karaktär, varav uppdraget åt Svensk Byggtjänst är ett exempel. Andra exempel på uppdrags-givare som har anlitat Pekka Kääntä, är bland annat Dagens Industri, SABO och Avanza bank.

När du anlitar Pekka Kääntä möter du en person som brinner för uppgiften att analysera och förmedla det som händer i vår omvärld. Han är dessutom en person som ofta bidrar med nya infallsvinklar och som kommer med direkta förslag på lösningar.

Kontaktuppgifter till Pekka Kääntä: pekka.kaanta@gmail.com, 0707-12 60 76

 

1 tanke kring ”Ekonomi- och finansanalytiker – Pekka Kääntä

  1. Pingback: Sök specialistkompetens snabbt genom Seniorkonsult Direkt | Bosons Byrå

Kommentarer är stängda.