Berättelsen om specialister

Specialister i Seniorkonsult Direkt

Under 2014 hörde Pia Boson en kommentar om att det var svårt att hitta en specialist när det behövs. Det fanns inte en samlad plats att vända sig till för att snabbt leta fram en specialistkompetens direkt. Tanken slog rot hos Pia som tog med sig frågan till Eva Albäck och tillsammans såg de att det fanns en möjlighet att samla specialister under ett gemensamt varumärke. För att säkerställa att det verkligen är högkompetenta personer med i nätverket ställde de upp strikta krav för deltagandet: Specialisten ska ha minst tio års erfarenhet av sitt ämnesområde och vara egenföretagare.

Sommaren 2014 registrerade Eva Albäck och Pia Boson ett företag, där en av verksamhetsgrenarna är att skapa ett nätverk av egenföretagande specialister med minst tio års erfarenhet inom sina områden. Våren 2015 skapades webbplatsen som utvecklas kontinuerligt.

Specialister Seniorkonsult Direkt

Eva Albäck och Pia Boson Fotograf: Stefan Pettersson

Kort om Eva Albäck

Eva är utbildad jurist och har arbetat med juridik i nära 30 år, senast på Statens energimyndighet. Förutom en juristexamen, är Eva entreprenör och har drivit eget företag  sedan 1998.

2014 slutade Eva sin anställning som jurist på Energimyndigheten och ägnar sig sedan dess åt egna verksamheter på heltid.

Pia om Eva:

Eva är intelligent, snabbtänkt, energisk, envis, verbal, orädd och gillar utmaningar. Eva är en av de mest mångsidiga människor jag har träffat. 

Kort om Pia Boson

Pia har drivit företag sedan 1998. I sitt företag tar hon fram bra beslutsunderlag för strategiarbete och ger kvalificerad kommunikationsplanering. Berghs School of Communication använder hennes bok, Hållbar marknadskommunikation, i sin utbildning.

Hon har ett stort engagemang för hållbarhet och har bland annat ordnat en filmvisning i Stallarholmen av filmen HOME.

Eva om Pia:

Pia är en mycket kompetent medierådgivare och duktig föreläsare med fokus på ett hållbart perspektiv. Hon sprider glädje omkring sig genom sin personlighet, är alltid vänlig, snabb att svara, effektiv i sitt arbete, kommunikativ och fyller vardagen med mycket humor.